De koreaanse tint op de Air Max 1 'Hangul Day'

De koreaanse tint op de Air Max 1 'Hangul Day'

De Nike Air Max 1 "Hangul Day" is een speciale editie van de iconische Nike Air Max 1-sneaker die is ontworpen ter ere van Hangul-dag. Hangul is het Koreaanse alfabet, en Hangul-dag, ook wel bekend als Hangeulnal, wordt in Zuid-Korea gevierd op 9 oktober om de creatie en aanneming van het Hangul-alfabet te herdenken. Het Hangul-alfabet werd in de 15e eeuw gecreëerd door koning Sejong de Grote en zijn geleerden om de Koreaanse taal toegankelijker te maken voor het volk.

De Air Max 1 "Hangul Day" combineert elementen van de Koreaanse cultuur en taal met het iconische Air Max 1-silhouet. De schoen heeft een wit leren bovenwerk met overlays van suède in verschillende tinten blauw. Het meest opvallende kenmerk is de Hangul-tekst die op de hiel en het tonglabel is aangebracht, waarmee de schoen een unieke Koreaanse esthetiek krijgt. Op de hiel staat "나이키" (Nike) in Hangul-tekens geschreven.

Deze speciale editie van de Air Max 1 werd uitgebracht om de culturele betekenis van Hangul-dag te eren en is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Zuid-Korea. De sneaker is erg populair bij sneakerliefhebbers en verzamelaars vanwege zijn unieke ontwerp en culturele verwijzingen. 

Deze speciale Air Max 1 'Hangul Day' is nu te koop op de website van DripOrDrop. 

www.dripordrop.nl

 

Illustratie: Asphaltgold

Terug naar blog